Over Ons
Wat is TaalTransfer?

TaalTransfer is een programma voor efficiënt grammaticaonderwijs. TaalTransfer biedt:

  • meer dan tienduizend Nederlandse oefenzinnen! Met andere woorden: hier kan je onbeperkt de Nederlandse grammatica oefenen. Als je een foutje maakt, krijg je gedetailleerde feedback of een duidelijke instructievideo.
  • een koppeling (‘transfer’) naar alle andere belangrijke schooltalen. Wat zijn de kenmerken van bijvoorbeeld een bijvoeglijk naamwoord in het Engels en Frans? Wat zijn de belangrijkste hulpwerkwoorden in het Duits en Spaans? We geven je uitleg en oefeningen. Door deze koppeling te maken, beheers je sneller de grammatica van een andere taal én versterk je de kennis van de Nederlandse grammatica.

    TaalTransfer.eu maakt een koppeling naar het Engels, Frans, Duits, Spaans en Latijn.

Met TaalTransfer kan je onbeperkt blijven oefenen!

Voor wie is TaalTransfer?

TaalTransfer is speciaal voor jou gemaakt!

Of je nu op de basisschool of middelbare school zit, een docentenopleiding volgt of een student Neerlandistiek ‘extra muros’ bent: iedere doelgroep volgt een eigen traject en oefent op zijn eigen niveau.

Wie maakt TaalTransfer?

TaalTransfer is een initiatief van Roel Smit, docent Nederlands, en LearningCurves, een jong bedrijf dat zich richt op het opzetten van nieuwe e-learning modules.

Roel Smit: ‘Traditionele methodes spelen nog te weinig in op de mogelijkheden die de digitale revolutie biedt. De behoefte aan differentiatie groeit. TaalTransfer.eu biedt de zwakkere leerling extra ondersteuning en de excellerende leerling een extra uitdaging. Bovendien kunnen leerlingen op elk gewenst moment een taaltransfer maken. Zo beheersen ze sneller de grammatica van een andere taal en versterken ze hun kennis van de Nederlandse grammatica.’